ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) au fost arestați miercuri la Zurich pentru corupție, la cererea Statelor Unite, a anunțat Tribunalul federal elvețian, citat de Reuters.

Acuzaţiile au legătură cu acordarea dreptului de organizare a turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 al Qatarului. Potrivit dezvăluirilor apărute în presă, fostul vicepreședinte FIFA şi om de afaceri din Qatar, Mohammed bin Hammam, ar fi plătit aproximativ cinci milioane de dolari mai multor membri ai Comitetului de Organizare al Cupei Mondiale pentru a le influenţa votul.

Principalii beneficiari ai acestor fonduri ar fi fost oficialități ale federațiilor de fotbal din Africa, precum și foști membri ai comitetului executiv FIFA din Oceania și Caraibe.

Oficialii vizaţi sunt dintre apropiaţii actualului preşedinte al organizaţiei Sepp Blatter care este în cursă pentru cel de-al cincilea mandat în fruntea FIFA. Alegerile vor avea loc joi, iar singurul contracandidat pentru Blatter, 79 de ani, a mai rămas doar prințul Iordaniei Ali Bin Al-Hussein, 39 de ani, actual vicepreședinte FIFA.