ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Airbus a solicitat explicaţii şi informaţii suplimentare din partea guvernului după dezvăluirile apărute recent în presă.

Publicația Der Spiegel a dezvăluit joi că Bundesnachrichtendienst, serviciul secret german, a cooperat cu Agenţia Naţională de Securitate a Statelor Unite (NSA) pentru a spiona companiile europene în ultimii 10 ani.

Ziariştii germani susţin că BND a furnizat spionajului american adrese de internet ale unor computere şi numere de telefonie mobilă. În plus, ar fi contribuit la spionarea preşedinţiei franceze, a Ministerului de Externe de la Paris şi a Comisiei Europene.
 
Opinia publică din Germania a fost scandalizată când, in urma informațiilor date de fostul consultant NSA Edward Snowden, s-a aflat că agenția americană a ascultat la greu telefoanele unor lideri europeni, aliați ai Washington-ului, inclusiv pe cele ale cancelarului Angela Merkel.

În urmă cu două zile, ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, un aliat apropiat al cancelarului Merkel, a negat ferm că ar fi minţit Parlamentul în legătură cu nivelul de cooperare dintre serviicile secrete germane şi cele americane.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews