ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți politicieni germani au cerut expulzarea ambasadorului SUA în Germania, după ce acesta a declarat că își propune consolidarea tuturor forțelor conservatoare din Europa. Apropiat al lui Donald Trump, Richard Grenell este acuzat de amestec în problemele interne și de agravarea relațiilor bilaterale deja tensionate, informează AFP, citată de Agerpres.
 
Grenell se află în colimator atât pentru că a declarat duminică, site-ului Breitbart, că dorește să „susțină” dreapta dură în Europa, cât și pentru că se comportă ca un  „vicecancelar german” - potrivit detractorilor săi - prin organizarea de întrevederi cu lideri ai altor țări de prim rang aflați în trecere prin capitala germană.

Potrivit interviului acordat Breitbart și publicat duminică, diplomatul a declarat că a fost contactat de 'numeroși conservatori din toată Europa' care i-au împărtășit sentimentul unei 'actuale renașteri' a acestei mișcări politice, amplificată de eșecul formațiunilor politice de stânga.

Liderul social-democrat Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, a cerut marți rechemarea ambasadorului la Washington. „Ceea ce face acest om este unic în diplomația internațională”, a declarat Schulz pentru dpa. 'Dacă ambasadorul german la Washington ar spune că este la post pentru a întări Partidul Democrat, el ar fi imediat expulzat', a adăugat Schulz, după ce l-a acuzat pe Grenell pe Twitter, afirmând că acționează ca 'un ofițer colonial al extremei drepte'.


Nemulțumirea începe să crească și în guvernul condus de Angela Merkel. „Grenell vrea să întărească curentele din Europa care caută să stopeze și chiar să inverseze procesul de unitate european”, a estimat marți un responsabil pentru politică externă al partidului conservator al cancelarului federal, Jurgen Hardt.