ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Charlie Hebdo stârnește noi polemici. După publicarea desenului reprezentându-l pe Dumnezeu purtând un Kalașnikov, cu hainele însângerate, revista satirică franceză continuă seria caricaturilor controversate, scrie ziarul italian Il Giornale.
De această dată desenul celor de la Charlie Hebdo face referire directă la ceea ce s-a întâmplat de Anul Nou la Koln și la moartea micului refugiat Aylan, înecat, alături de mama sa și de fratele său, în apele Mării Egee.
 

Caricatura denumită "Imigranți" înfățișează mai multi bărbați cu limba scoasă  fugărind o femeie speriată. În partea de sus apare desenată imaginea băiețelului sirian găsit mort pe o plajă din Turcia, cu o întrebare deasupra caricaturii: "Ce ar fi devenit micuțul Aylan? Un pervers sexual".

Pe Twitter s-a iscat o furtună de comentarii care consideră că desenul este rasist, pentru că fețele migranților aduc cu o maimuță și pentru că autorii caricaturii sugerează că migranții sunt considerați posibili violatori.