ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serialul de televiziune american de desene animate Doctorița Plușica este difuzat din 2012 pe canalele Disney și Disney Junior. 

Disney a integrat un cuplu de lesbiene mixt, format dintr-o albă și o negresă, în serialul de televiziune Doctorița Plușica (Doc McStuffins), care se difuzează de cinci ani pe cele două canale ale sale.

Serialul fusese deja salutat de cercurile liberale din lume pentru că a ales ca personaj principal o fetiță de culoare.

În episodul difuzat pe cinci august, intitulat „The Emmergency Plan”, s-a mers și mai departe: în el apare un cuplu de lesbiene de culori diferite care se confruntă cu un cutremur de pământ.

Respectivele personaje au vocile realizate de actrițele Wanda Sykes și Portia de Rossi, ele însele homosexuale.

Creatoarea serialului se află de asemenea într-o căsătorie homosexuală, băiatul său având „două mame”. Aceasta recunoaște că a vrut să promoveze homosexualitatea printre preșcolari, fiindu-i foarte ușor să facă asta inspirându-se din viața reală, conform lifesitenews.

„Fiul meu Theo are două mame... Am fost uimită să văd că cei de la Disney au acceptat să publice o parte a vieții mele și din ceea ce sunt”, a spus Chris Nee, producătoarea serialului.

În schimb, cei care susțin valorile familiale au criticat dur decizia companiei de a transmite un asemenea desen animat, mai ales că acesta se adresează copiilor între 2 și 8 ani, considerându-l o adevărată „propagandă pentru homosexualitate”. Monica Cole, reprezentantă a fundației „Un milion de mame”, a precizat că acest episod atentează la „siguranța copiilor” și a recomandat familiilor să nu îl urmărească.

În 2014, Disney mai prezentase un cuplu homosexual în serialul „Good Luck Charlie”. Disney Junior este unul dintre cele mai urmărite posturi tv din România.