Serialul de televiziune american de desene animate Doctorița Plușica este difuzat din 2012 pe canalele Disney și Disney Junior. 

Disney a integrat un cuplu de lesbiene mixt, format dintr-o albă și o negresă, în serialul de televiziune Doctorița Plușica (Doc McStuffins), care se difuzează de cinci ani pe cele două canale ale sale.

Serialul fusese deja salutat de cercurile liberale din lume pentru că a ales ca personaj principal o fetiță de culoare.

În episodul difuzat pe cinci august, intitulat „The Emmergency Plan”, s-a mers și mai departe: în el apare un cuplu de lesbiene de culori diferite care se confruntă cu un cutremur de pământ.

Respectivele personaje au vocile realizate de actrițele Wanda Sykes și Portia de Rossi, ele însele homosexuale.

Creatoarea serialului se află de asemenea într-o căsătorie homosexuală, băiatul său având „două mame”. Aceasta recunoaște că a vrut să promoveze homosexualitatea printre preșcolari, fiindu-i foarte ușor să facă asta inspirându-se din viața reală, conform lifesitenews.

„Fiul meu Theo are două mame... Am fost uimită să văd că cei de la Disney au acceptat să publice o parte a vieții mele și din ceea ce sunt”, a spus Chris Nee, producătoarea serialului.

În schimb, cei care susțin valorile familiale au criticat dur decizia companiei de a transmite un asemenea desen animat, mai ales că acesta se adresează copiilor între 2 și 8 ani, considerându-l o adevărată „propagandă pentru homosexualitate”. Monica Cole, reprezentantă a fundației „Un milion de mame”, a precizat că acest episod atentează la „siguranța copiilor” și a recomandat familiilor să nu îl urmărească.

În 2014, Disney mai prezentase un cuplu homosexual în serialul „Good Luck Charlie”. Disney Junior este unul dintre cele mai urmărite posturi tv din România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews