ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un membru al guvernului olandez și-a dat demisia, după ce presa a descoperit că a încercat să ascundă infracțiunile grave, precum violuri și crime, comise de unii migranți, informează Știrile TVR.
 
Potrivit sursei citate, „documentul menționează infracțiuni mici, cum ar fi furtul din magazine sau din buzunare, în timp ce altele mult mai grave, cum ar fi violurile sau omorurile, sunt trecute, la un loc, la categoria „și altele", ca și cum ar fi lipsite de importantă”.
 
Raportul, coordonat de Mark Harbers, secretar de stat pentru justiție și securitate, a fost prezentat Parlamentului olandez, dar presa este cea care a descoperit că sub titlul „și altele” figurează fapte grave comise de migranți.
Acum, potrivit sursei citate, jurnaliștii se întreabă dacă "infracțiunile gen viol sau omoruri au fost îngropate cu bună știință”.
 
Totodată, raportul menționează că mare parte din infractori sunt falși solicitanți de azil, întrucât ei provin din țări considerate drept sigure - cum ar fi Maroc sau Algeria.