ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul General al SUA, Jeff Sessions, a sugerat că instanțele ar trebui să fie de partea brutăriilor ale căror proprietari refuză să execute comenzi pentru nunți care au loc între persoane de același sex.

Departamentul de Justiție s-a alăturat deja unui brutar creștin din Colorado, care a refuzat să facă un tort de nuntă pentru un cuplu homosexual, deoarece căsătoria lor contravine credințelor sale religioase, scrie Dailymail.co.uk.

Încercarea de al forța pe Jack Phillips, proprietarul unei cofetării din Denver, să ofere un serviciu pentru nunta celor doi bărbați, ar fi o încălcare a drepturilor sale constituționale, a arătat Departamentul de Justiție luna trecută într-o motivare către Curtea Supremă.

Acum, într-un interviu, Sessions spune că libertatea de a evita să participe la evenimente care încalcă religia cuiva este un „drept fundamental".

„De prea multe ori am ignorat ceea ce spune Constituția", a declarat procurorul general la programul „Credința națiunii" al CBN. 

„Se spune că Congresul nu va face nicio lege cu privire la stabilirea unei religii și nici nu va interzice exercitarea liberă a acesteia. Așa că întrebarea este - brutarul de prăjituri are mai mult decât o viziune personală aici. El are o viziune religioasă și simte că nu-și poate exercita liber religia prin faptul că este obligat să participe la o ceremonie într-o manieră pe care nu o crede.”

Sessions a afirmat că argumentul brutarului este susținut și de Legea privind restaurarea libertății religioase din anii 1990, o lege introdusă de senatorii democrați Chuck Schumer și Ted Kennedy și semnată în perioada președintelui Bill Clinton.

„RFRA”, așa cum este cunoscută legea, susține că guvernul nu poate forța americanii să acționeze împotriva credințelor lor religioase decât dacă există un interes guvernamental urgent și „convingător" în a face acest lucru.

„Credem că statutul a fost ignorat prea des și nu a fost respectat suficient", a spus Sessions.

Curtea Supremă va audia cazul lui Phillips în această toamnă. Phillips a refuzat deoarece credința sa creștină se opune căsătoriilor între persoane de același sex, argumentând că nu ar trebui să fie nevoit să onoreze o astfel de comandă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews