ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mult de 60 de teologi romano-catolici, preoți și cadre universitare, l-au acuzat în mod oficial pe Papa Francisc că răspândește idei opuse doctrinei religioase drept credincioase, după ce acesta a fost de acord ca persoanele care au divorțat sau sunt recăsătorite civil să primească Comuniunea, potrivit FoxNews.

Într-o scrisoare de 25 de pagini trimisă către Papa Francisc luna trecută și oferită sâmbătă agenției Associated Press, cei 62 de semnatari au emis o „corecție finală" către acesta, o măsură despre care au spus că nu a fost aplicată încă din secolul al XIV-lea.

În scrisoare, Papa Francis este acuzat că a propagat șapte poziții eretice care privesc căsătoria, viața morală și lucrurile sacre prin documentul său din 2016 numit „Bucuria iubirii" și prin „acte, cuvinte și omisiuni" ulterioare. 

Anul trecut, alți patru cardinali traditionaliști, i-au cerut Suveranului Pontif să clarifice o serie de neclarități apărute odată cu textul său din 2016. Papa nu a răspuns însă interpelărilor. 

„Bucuria iubirii" a fost lansată în aprilie 2016 și a declanșat imediat controverse.

Învățătura bisericească susține că, dacă catolicii divorțați și recăsătoriți din punct de vedere civil nu obțin o anulare a primei căsătorii, ei nu pot primi binecuvântarea fiind acuzați de adulter.

Rămâne de văzut care va fi poziția Papei după acuzațiile aduse și dacă reforma va avea câștig de cauză în fața tradiționaliștilor.