ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania de vaccinare din Belgia a pus pe picior de război specialiștii în sănătate publică și asociațiile de protecție a datelor personale. Acestea contestă un decret care permite stocarea de informații private referitoare la persoanele vaccinate. Contestatarii amenință autoritățile cu un proces în cazul în care vor elibera adeverințe de vaccinare pentru acces în anumite spații.

Decretul regal care a stârnit un val de controverse prevede înregistrarea datelor personale atât ale persoanei vaccinate, cât și ale celei care administrează vaccinul, informează site-ul RTBF.be.
 
De asemenea, decretul spune că  toate aceste date pot fi transmise „organismelor cu o misiune de interes general”, subliniază textul.

Autoritatea de protecție a vieții private a reacționat, atrăgând atenția asupra faptului că vaccinarea este voluntară și orice acțiune a statului de a cere dovezi de vaccinare pentru a permite accesul unei persoane într-un anumit spațiu este ilegală.

Specialiștii în sănătate publică spun că vaccinarea nu reprezintă finalul pandemiei și că trebuie păstrate măsurile de precauție de până acum.

Conflictul dintre specialiștii în sănătate publică și asociațiile de protecție a datelor personale riscă să ajungă în instanță.