ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Silvan Shalom, membru al Partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu, a demisionat în urma acuzațiilor  de hărțuire sexuală pe care i le au adus mai multe femei, informează BBC.

Presa israeliană a scris în ultima perioadă că mai multe femei s-au plâns de faptul că Shalom le-a hărțuit. Procurorul general israelian a cerut duminică poliției să ancheteze aceste acuzații.

"Am decis să demisionez din funcția de ministru și din Knesset (Parlamentul israelian)", a anunțat Shalom într-un comunicat, declarându-se îngrijorat de faptul că aceste ultime evenimente ar putea să-i afecteze familia.

Decizia lui Shalom, ministru de Interne și, anterior, ministru de Externe, nu ar urma să afecteze stabilitatea Guvernului Netanyahu, potivit unor analiști. 

Shalom nu este primul oficial israelian de rang înalt nevoit să demisioneze într-un scandal de hărțuire sexuală.

Fostul președinte israelian Moshe Katsav a demisionat în 2007, iar ulterior a fost condamnat la șapte ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat că a violat în două rânduri o asistentă, pe când era ministru, la sfârșitul anilor '90, și că a agresat sexual alte două femei care lucrau pentru el pe când era președinte al Israelului. Katsav a negat orice infracțiune.