ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum dezvăluie un video distribuit luni de activistul Chris Elston, care se opune operațiilor de tranziție, un grup de pediatri din Los Angeles au spus, în cadrul conferinței Gender Spectrum din 2018, că au supus copii și adolescenți la operații de schimbare a sexului, relatează The American Spectator

Specialistul în gen Kellyn Lakhardt, de la consorțiul Kaiser Permanente, spune în fața publicului: „În ceea ce privește intervenția chirurgicală la sâni pentru masculinizare, cred că 12 ani este cea mai mică vârstă a celor care beneficiază de intervenție chirurgicală prin programul nostru.” Apoi Lakhardt adaugă: „Am avut câțiva pacienți de 15 ani – nu cred că intervenția chirurgicală a avut loc efectiv [la tineri] până la 16 ani –, care au avut vaginoplastie”.

Intervenția chirurgicală în partea superioară este o formă de intervenție chirurgicală de schimbare a sexului în care se efectuează o dublă mastectomie și „șlefuire” pentru a face ca pieptul pacientei să semene cu cel al unui bărbat. Vaginoplastia presupune utilizarea țesutului genital masculin pentru a crea aspectul organelor genitale feminine, operație care este adesea însoțită de îndepărtarea testiculelor. Întreținerea după operație necesită un „angajament pe viață pentru îngrijirea ulterioară”, potrivit Spitalului de Copii din Boston, întrucât organismul va percepe acest „vagin” construit ca pe o rană deschisă, iar pacienților li se cere să dilate rana de mai multe ori pe zi, la scurt timp după intervenție chirurgicală, și apoi de mai multe ori pe săptămână.

Un alt medic pediatru de la aceeași conferință, dr. Johanna Olson-Kennedy de la Spitalul de Copii din Los Angeles, a minimalizat caracterul permanent al oricăror modificări chirurgicale la copiii și adolescenții care suferă de disforie de gen, precum și îngrijorările legate de capacitatea copiilor de a lua o astfel de decizie. „Ceea ce știm este că adolescenții au de fapt capacitatea de a lua o decizie rațională, logică. (…) Și iată un alt lucru cu privire la operația de piept: dacă vrei să ai sâni într-un moment ulterior al vieții tale, poți să faci ce trebuie și să îi ai.”

Tratamentele transgender, inclusiv intervențiile chirurgicale, devin tot mai populare în rândul oficialilor de top din domeniul sănătății din America, aproximativ 11.000 de intervenții chirurgicale fiind efectuate în Statele Unite în 2019, potrivit Grandview Research. 

Secretarul adjunct al Sănătății din Statele Unite Richard Levine, care își spune Rachel, a declarat pe 18 iulie: „Ne dorim cu adevărat să ne bazăm tratamentul și să afirmăm, să sprijinim și să dăm putere acestor tineri să nu-și limiteze participarea la activități sportive și nici capacitatea de a beneficia de un tratament de afirmare a genului în statul lor.” Acest așa-zis „tratament de afirmare” include mastectomii, vaginoplastii și faloplastii.
 
FOTO: