Autoritatea de reglementare auto din Germania, KBA, investighează Daimler sub suspiciunea că peste 60.000 de automobile Mercedes au fost dotate cu softuri pentru manipularea testelor de poluare, a relatat duminică publicația Bild am Sonntag, transmite Reuters, conform news.ro.

Un purtător de cuvânt al Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, a spus că producătorul auto evaluează faptele și cooperează în totalitate cu KBA.
Potrivit Bild am Sonntag, KBA analizează un soft suspect instalat pe automobilele Mercedes-Benz GLK 220 CD fabricate în perioada 2012-2015, după ce testele au arătat că respectă limitele referitoare la emisii numai când este activată o anumită funcție.
De când grupul Vokswagen a recunoscut în 2015 că a înșelat testele pentru emisii din Statele Unite, scandalul s-a extins și la alți producători auto. Daimler a ordonat rechemarea a trei milioane de vehicule pentru reducerea emisiilor motoarelor diesel.

KBA a constatat că funcția pe care a descoperit-o a fost eliminată în timpul actualizărilor software efectuate de Daimler, potrivit Bild am Sonntag.

Purtătorul de cuvânt al Daimler a declarat că producătorul auto a respectat un acord convenit de KBA și Ministerul german al Transporturilor, atunci când a actualizat softurile celor trei milioane de vehicule rechemate.

„Acuzația că am dorit să ascundem ceva prin rechemarea voluntară în service este incorectă”, a spus purtătorul de cuvânt.

În această lună, autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene au acuzat BMW, Daimler și Volkswagen că s-au coalizat pentru a bloca introducerea tehnologiei de curățare a emisiilor.