ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport al unei comisii a Senatului SUA, care a cercetat cazul ​​democratului Joe Biden și „conflictul său de interese” cu privire la controlul politicii Ucrainei, urmează să fie făcut public săptămâna aceasta.

Potrivit The Hill, raportul analizează încrengăturile acordului de angajare, pe milioane de dolari, a lui Hunter Biden, fiul actualului candidat democrat, in cadrul Burisma, compania de gaze ucraineană anchetată pentru corupție.
Raportul republicanilor ar urma să constate că activitatea lui Hunter Biden a avut un impact asupra politicii ucrainene în epoca Obama și a creat un „conflict de interese”, dată fiind activitatea vicepreședintelui Joe Biden în zonă.
 
„Cred că a venit timpul ca poporul american să vadă despre ce este vorba", a spus senatorul republican Ron Johnson, președintele Comitetului pentru securitate internă și afaceri guvernamentale din Senat.

Reporterul de investigație John Solomon de la „Just the News” a declarat că democrații „nu vor putea respinge prea ușor acuzațiile la adresa lui Biden, deoarece oficialii Departamentului de Stat din epoca Obama au admis în mărturiile lor că comportamentul familiei Biden a creat apariția unui conflict de interese care a afectat direct eforturile SUA de combatere a corupției endemice din Ucraina”.
 
Site-ul citat susține, de asemenea, că a obținut înregistrări care arată că Burisma a plătit o mită de 7 milioane de dolari oficialilor ucraineni în încercarea de a face ca ancheta de corupție să nu mai continue.

În înregistrări care au fost făcute publice în primăvară, Joe Biden se lauda că l-a presat pe președintele ucrainean de la acea vreme, Poroșenko, să-l concedieze pe procurorul general al țării, Viktor Șokin, care ancheta compania Burisma. Biden spunea cu subiect și predicat că a amenințat Ucraina că nu va primi un împrumut ameircan de 1 miliard de dolari dacă Șokin nu va fi înlăturat.

„Ceea ce vom arăta cu acest raport este că Biden nu e omul pe care ar trebui să-l alegem ca președinte al Statelor Unite", a declarat Johnson pentru un post de radio din Wisconsin.

ZeroHedge a scris că Biden tatăl și fiul au negat orice acțiune greșită, însă mărturiile unor foști oficiali ucraineni și înregistrările apeluri telefonice între Joe Biden și fostul președinte ucrainean Petro Proroșenko „au conturat o imagine de manual a corupției”.

Înregistrările editate ale apelurilor au fost prezentate, la jumătatea lunii mai, la o conferință de presă, la Kiev, de fostul parlamentar Andri Derkach, care a susținut că are dovezi conform cărora compania ucraineană de gaze naturale Burisma Holdings, care l-a angajat pe fiul lui Biden i-a plătit vicepreședintelui american suma de 900.000 USD, „taxe de lobby”. Derkach a spus că a primit aceste înregistrări de la „jurnaliștii de investigație” - și că ele au fost făcute chiar de Poroșenko.
 
Înregistrarea apelurilor, cu subtitrare în engleză, a fost postată ulterior pe YouTube.

Într-una dintre conversații, Biden și Poroșenko discută despre demiterea procurorului general ucrainean Viktor Șokin și numirea înlocuitorului său.Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, a lucrat din 2014 pentru grupul energetic ucrainean Burisma Holding. El este suspectat că ar fi beneficiat de protecția tatălui său, care, în calitatea sa, ar fi făcut presiuni asupra Kievului să îl demită pe procurorul șef Viktor Șokin, care ar fi anchetat acest caz.

Într-una dintre conversații, Biden îi spune direct liderului de la Kiev să îl demită pe procurorul general, iar în schimb SUA va oferi garanții de creditare Ucrainei de 1 miliard de dolari.

„Va fi crucial pentru el să lucreze rapid pentru a repara daunele pe care Șokin le-a făcut", spune Biden referindu-se la înlocuitorul lui Șokin. „Iar eu sunt om de cuvânt. Acum, când noul procuror general este în funcție, suntem gata să semnăm acea nouă garanție de împrumut de un miliard de dolari”, spune fostul vice al lui Obama.