Anchetatorii federali investighează Cambridge Analytica, defuncta firmă politică implicată în scandalul privind confidențialitatea datelor, scrie New York Times, citat de Independent.co.uk.

O serie de potențiali martori au fost audiați, a precizat cotidianul american.

ImunoMedica

 
Acuzată că a colectat și exploatat fără consimțământul lor datele personale a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, firma Cambridge Analytica anunțat la începutul lunii că a demarat procedura de insolvabilitate și a încetat imediat toate operațiunile sale.
 
Modul în care compania a intrat în posesia acestor date și apoi a folosit informațiile personale prezintă un interes special pentru anchetatori.

Aceste informații ar fi fost folosite pentru elaborarea unui software care să permită influențarea votului alegătorilor cu scopul de a cântări în campania prezidențială americană din 2016, câștigată de Donald Trump.

Potrivit New York Times, anchetatorii americani caută să discute cu bănci care au avut legături cu firma britanică. Ancheta pare să se concentreze asupra finanțării CA și întrebuințării datelor personale ale utilizatorilor Facebook.

Unul dintre anchetatori este Brian Kidd, un responsabil din secția Departamentului de Justiție însărcinată cu frauda financiară. El este asistat de cel puțin un agent FBI care se ocupă de criminalitatea informatică.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.