Prințul Andrew al Marii Britanii, unul dintre fiii reginei Elisabeta a II-a, a anunțat miercuri seară renunțarea la atribuțiile regale în viitorul apropiat, din cauza scandalului generat de complicitatea cu miliardarul american Jeffrey Epstein, scrie Mediafax. 

Prințul Andrew a anunțat că se va retrage din activitățile publice în „viitorul apropiat”. Andrew a declarat că manifestă „o înțelegere profundă” față de victimele miliardarului Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în contextul în care era inculpat pentru agresiuni sexuale.

„Sunt dispus să colaborez cu autoritățile în investigații, dacă mi se va cere”, a declarat prințul Andrew, citat de Sky News și BBC.

 Prințul Andrew al Marii Britanii, acuzat de o femeie de abuzuri sexuale în complicitate cu miliardarul american Jeffrey Epstein, a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate televiziunii BBC că nu își amintește să o fi întâlnit vreodată pe aceasta. Interviul analizează prietenia dintre prințul Andrew și miliardarul american Jeffrey Epstein, care, în luna august, s-a sinucis în celula sa de la o închisoare din New York.

Miliardarul american, un fost apropiat al lui Bill Clinton, a fost arestat pentru trafic de minori, în New York și Florida, în perioada 2002 - 2005, fapte pentru care risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul, care a murit la vârsta de 66 de ani, pledase nevinovat.