ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul Facebook- Cambridge Analytica merge mai departe, cu noi dezvăluiri. Astfel, datele a 2,7 milioane de cetățeni UE s-au numărat printre cele folosite într-un mod necorespunzător de firma de consultanță politică Cambridge Analyitca. Informația a fost confirmată chiar de Facebook, într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene.


Executivul UE a comunicat că a primit joi o scrisoare de la Facebook în care era informată în legătură cu aceste date, subliniind însă că va cere mai multe detalii.

Într-un e-mail, „Facebook ne-a confirmat că datele personale a până la 2,7 milioane de europeni, sau mai precis persoane ce trăiesc în UE, ar fi putut fi transmise la Cambridge Analytica în mod inadecvat,” a declarat un purtător de cuvânt al executivului european, Christian Wigand. 

Conform Agerpres, acest mail este răspunsul dat Comisiei Europene, care a cerut săptămâna trecută rețelei sociale să îi furnizeze rapid explicații privind scandalul legat de compania Cambridge Analytica.