ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia companiei Lidl de a modifica ambalajul unor produse grecești prin ștergerea Crucii ortodoxe de pe biserici continuă să producă reacții.  Biserica Ortodoxă din Grecia a anunțat că i-a încurajat pe membrii bisericii să nu mai cumpere produse de la Lidl după ștergerea crucilor de ambalajale unor produse. 
 
Mai mult, după cum a declarat pentru The Times un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din Grecia, acțiunile companiei vor fi discutate în cadrul unei întâlniri speciale a Sfântului Sinod, luna viitoare. Conform aceleiași surse, Biserica Ortodoxă din Grecia recurge la internet pentru a le cere oamenilor să boicoteze lanțul de magazine Lidl, scrie premier.org.uk.

Știrea despre Lidl și Crucile eliminate de pe ambalajele unor produse a devenit virală la începutul lunii septembrie, tot mai mulți europeni fiind revoltați de aberanta decizie a  gigantului european al supermarketurilor de a „rămâne neutru” în materie de religie, așa cum a pretins, ca justificare, conducerea Lidl.
 
Pagina de Facebook a gigantului german a fost inundată de comentarii negative, mulți clienți deranjați de eliminarea Crucii reclamând că nu aceeași  cenzură s-a aplicat și în cazul minaretelor și semilunelor care împodobesc anumite produse alimentare Halal.
 
Ulterior, compania avea să își ceară scuze, dând asigurări că va revizui designul ambalajelor cât mai curând posibil”.