ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Austria nu face parte din Alianța pornită peste Ocean și în Europa împotriva Rusiei, anunțând că nu va lua  măsuri împotriva Moscovei

Împotriva curentului care a cuprins în ultimele ore Europa s-a poziționat Austria, care a decis să nu se alăture țărilor europene care au anunțat luni măsuri împotriva Moscovei, expulzând de pe teritoriul național unii dintre diplomații ruși prezenți.

Țărilor care au făcut front comun  în acest ultim capitol al crizei dintre Europa și Rusia, provocat de otrăvirea fostului spion Kgp Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia,li s-a alăturat și România.

„Susținem decizia de a rechema ambasadorul Uniunii Europene în Rusia, dar nu vom lua măsuri la nivel național”, au declarat cancelarul Sebastian Kurz și ministrul de externe Karin Kneissl într-o declarație comună, scrie business-standard.com.
http://www.business-standard.com/article/pti-stories/neutral-austria-won-t-expel-russian-diplomats-118032700034_1.html

Viena a adăugat că vrea să „păstreze canalele de comunicare deschise cu Rusia”, plecânde la principiul că Austria este „o țară neutră și se consideră a fi un creator de poduri între Est și Vest”. 


Între timp, Rusia a anunțat deja măsurile de retorsiune.

Conform calculelor AFP, numărul de diplomați care vor trebui să părăsească țările europene va fi de treizeci, însă Austria nu aparține acestor țări. Deși este membră a Uniunii Europene, ea nu se numără printre națiunile care fac parte din NATO. 

Cancelarul Kurz  a vizitat Rusia la sfârșitul lunii februarie, iar unul dintre partenerii săi de coaliție, Partidul Libertății, (FPOe), are un „pact de cooperare” cu partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin.

Slovacia, condamnând  cazul Skripal, a declarat, de asemenea, că nu expulza diplomați ruși, ci îl va convoca pe ambasadorul rus „fără întârziere”.
 Turcia, care este membră NATO, dar care, în ultmul an s-a apropiat de Putin, a anunțat, la rândul ei,  că nu intenționează să ia măsuri împotriva Rusiei.