ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Plătiți din banii europenilor de rând, oamenii din fosta Comisie Europeană condusă de portughezul Barroso înacasează în continuare mii de euro, deși nu mai dețin niciun post la Bruxelles. Printre ei și premierul Dacian Cioloș. Situația, dezvăluită de presa germană, a încins spiritele la Bruxelles. I se cere actualului președinte al CE să ia măsuri împotriva oamenilor lui Barroso, care sub paravanul "discreției" înacasează indemnizații de mii de euro. Mai exact, așa cum declara recent Cioloș, peste 8.000 de euro.

Jean Claude Juncker trebuie să ia taurul de coarne și să facă ceva pentru ca Barroso să nu mai primească acestă indemnizație de mii de euro pe care o primește de la Executivul UE. Mai mult, Juncker trebuie să vină în fața Curții Europene de Justiți pentru a prezenta, din punct de vedere legal, ce este cu conceptul de "integritate și discreție" sub care își desfășoară activitatea foștii comisari europeni. Această solicitare fermă vine din partea unui grup de foști funcționari și angajați ai instituțiilor europen care deja a pregătit o petiție online, semnată de peste 150.000 de persoane, pentru a cere "măsuri exemplare" împotriva fostului șef al CE, care actualmente este angajat al băncii Goldman Sachs.
 
Scandalul a izbucnit la Bruxelles după ce Comisia Etică a recunoscut că Barroso a provocat "daune reputației CE" și Uniunii Europene, fără însă să se anunțe și o acțiune legală împotriva fostului șef al Comisiei Europene.

Nu doar asta i-a deranjat pe foștii angajați de la Bruxelles, ci și faptul că toți oamenii din echipa lui, inclusiv premierul Dacian Cioloș, ex comisar pentru Agricultură, continuă să ia bani frumoși de la Bruxelles, deși unii dintre ei se află și pe statele de plată ale unor companii din sectorul privat. Dezvăluirea a fost făcută de Die Zelt care a arătat că foștii comisari europeni câștigă aproape 100.000 de euro pe an. Bani plătiți de Bruxelles din banii contribuabililor europeni. Pe listă figurează premierul român Dacian Cioloș și fostul comisar pentru Climă, Connie Hedegaard. Toți oamenii lui Barroso au dreptul la plata acestor indemnizații timp de trei ani după ce au părăsit posturile, așa cum recunoștea și Cioloș, chiar dacă unii dintre ei au ajuns să lucreze în sectorul privat. Sau să dețină funcția de premier, ca în cazul șefului guvernului de la București.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews