ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a transmis luni că Ucraina ia propriile decizii de țintire, după ce Kremlinul a acuzat direct Statele Unite pentru un atac asupra Crimeei despre care a spus că a fost efectuat cu rachete ATACMS furnizate de SUA și care a ucis cel puțin patru persoane și a rănit peste 150, relatează Reuters, potrivit Agerpres, citată de stiripesurse.ro

Războiul din Ucraina a declanșat cea mai mare confruntare dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962. Conflictul intră în cea mai periculoasă fază de escaladare de până acum, spun oficiali ruși.

Învinuirea directă a Statelor Unite pentru atacul mortal asupra Crimeei este un pas înainte.

"Ucraina își ia propriile decizii de țintire și își conduce propriile operațiuni militare", a declarat maiorul Charlie Dietz, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că orice pierdere de vieți civile este o tragedie

Oficialii ruși au declarat că cel puțin doi copii au fost uciși în atacul de duminică asupra Sevastopolului. O înregistrare video arată oameni fugind de pe o plajă din apropiere de Sevastopol, unii dintre răniți fiind transportați pe șezlonguri.

Rusia a declarat că armele au fost furnizate de Statele Unite și dirijate de experți militari americani, care au furnizat date pentru acestea.

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea SUA, Lynne Tracy, la Ministerul de Externe, unde a fost acuzată că Washingtonul "duce un război hibrid împotriva Rusiei și a devenit efectiv un participant la conflict". Rusia i-a transmis lui Tracy că atacul "nu va rămâne nepedepsit". "Vor urma cu siguranță măsuri de retorsiune".