ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiță de 6 ani din Statele Unite ale Americii care suferă de o tulburare genetică din cauza căreia își va pierde vederea, a fost binecuvântată de Papa Francisc cu ocazia unei audiențe generale la Vatican, scrie usatoday.com.

Lizzy Myers a venit în vizită la Vatican, acesta fiind unul dintre obiectivele pe care părinții micuței le-au stabilit pentru aceasta, înainte ca ea să orbească de tot.

"Era copleșită. Se uita la el, atât. A binecuvântat ochii lui Elisabeth, ne-a spus să ne rugăm pentru el și că el se va ruga pentru noi", a mărturisit mama lui Lizzy.

"Am venit aici cu speranța de a-i oferi lui Lizzy amintiri uimitoare, ceva de care să-și aducă aminte când lucrurile se vor schimba pentru ea. Ceea ce s-a întamplat. Cred că după ce Papa Francisc a facut asa ceva pentru ea, daca exista sansa unui miracol, atunci va avea loc", a adăugat și tatăl micuței.

Lizzy suferă de sindromul Usher de tip 2, care nu poate fi vindecat, boala asociând surditatea parțială din naștere cu pierderea progresivă a vederii, în timpul copilăriei.