ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele speciale ruse au izolat luni dimineață o stație a metroului din Moscova după apariția unei femei care a început să strige ”Allah Akbar”, având în mâini capul unui copil, a relatat portalul RBC, citat de newsru.com.

Postul de televiziune LifeNews a difuzat o înregistrare video în care o femeie îmbrăcată în negru și care are în mâini, din câte se pare, un cap de copil apare la ieșirea din metrou în stația Oktiabrskaia. Potrivit aceluiași post de televiziune, femeia ar fi amenințat să se arunce în aer. Ulterior, o sursă a infirmat pentru TASS că aceasta ar fi avut asupra sa explozibili.

Mai multe echipaje de poliție și o ambulanță au fost mobilizate la locul incidentului.

Agenția de presă TASS a relatat ulterior că suspecta a fost arestată. O sursă din cadrul forțelor de ordine a confirmat agenției de presă menționate că femeia avea în mâini capul unui copil.

Potrivit agențiilor de presă ruse, un copil decapitat a fost descoperit luni dimineață într-un apartament din Moscova care fusese incendiat. Apartamentul se afla într-un bloc situat în apropiere de stația de metrou unde a fost reținută femeia cu capul de copil.

Conform agenției de presă Interfax, este vorba de o bonă care a ucis luni dimineață un copil între trei și patru ani. 

Presa rusă relatează că bona era originară din Asia Centrală, născută în 1977. Cotidianul popular Moskovski Komsomoleț a stabilit că aceasta se numește Ghiulcehra Bobokulova și provine din Uzbekistan.

‘După ce a așteptat ca părinții și copilul cel mare să plece, din motive încă necunoscute, a ucis copilul, a dat foc la apartament și apoi a dispărut’, au indicat surse din cadrul Departamentului principal al Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General din Moscova.

‘Având în vedere comportamentul ei absolut inadecvat, anchetatorii au cerut imediat o expertiză psihiatrică pentru a determina capacitatea sa de a realiza semnificația acțiunilor și faptelor sale’, au declarat aceleași surse, citate de newsru.com.