ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Justiția iraniană a eliberat sâmbătă "patru deținuți cu dublă cetățenie", printre care și jurnalistul iraniano-american Jason Rezaian, corespondent al ziarului The Washington Post, în urma unei decizii a Consiliului Suprem de Securitate Națională de la Teheran, transmite AFP.

În cadrul interesului național și conform cu decizia Consiliului Suprem de Securitate Națională, patru deținuți iranieni cu dublă cetățenie au fost eliberați în cadrul unui schimb de prizonieri', a declarat procurorul general al Teheranului, Abbas Jafari Dolatabadi.

Postul iranian național de televiziune a anunțat că numele celor patru deținuți eliberați sâmbătă sunt Jason Rezaian, Amir Hekmati, Said Abedini și Nosratollah Khosravi.

De asemenea, agenția de presă iraniană Irna a menționat că, la rândul lor, SUA vor elibera din închisoare șapte cetățeni iranieni.

La sfârșitul lunii noiembrie 2015, corespondentul publicației The Washington Post în Iran, Jason Rezaian, a fost condamnat la închisoare. Rezaian a fost acuzat de spionaj și "colaborare cu guverne ostile" și a fost arestat în iulie 2014 la domiciliul său din Teheran. El era corespondent al cotidianului american de peste doi ani. A fost condamnat de tribunalul revoluționar din Teheran, o instanță specială care judecă dosarele politice sau care aduc atingere siguranței naționale.