ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un schimb de replici a erupt la Varșovia, între editorul săptămânalului „Gazeta Polska” și Ambasadorul american din Polonia, după ce publicația a anunțat că va distribui, gratuit, stickere pe care scrie „Zonă liberă de LGBT”, informează BBC.

Publicația, care are un tiraj de 110.000 de exemplare/număr și este de orientare conservatoare, a anunțat că va distribui abțibildurile cu ocazia următoarei ediții. „Gazeta Polska” a publicat pe Twitter o imagine cu viitoarele stickere.

Decizia a fost criticată de Ambasadorul SUA în Polonia, care a spus că aceste stickere ar promova ura.

„Sunt dezamăgit și îngrijorat că unele grupuri folosesc stickere pentru a promova ura și intoleranța. Respectăm libertatea de exprimare, dar trbeuie să ne unim de partea valorilor precum diversitatea și toleranța”, a scris Georgette Mosbacher pe Twitter.

În replică, editorul publicației, Tomasz Sakiewicz, a scris că „a fi activist pentru mișcarea homosexuală nu te face mai tolerant. Polonezii iubesc libertatea și au cunoscut libertatea de secole. De-aceea au susținut mărirea Statelor Unite”.

Publicația „Gazeta Polska” susține deschis partidul de guvernământ „Lege și Justiție”. Liderul acestei formațiuni a denunțat de mai multe ori activismul homosexualilor și teoria gender, pe care le consideră pericole pentru Polonia.