ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul italian de Interne Matteo Salvini și ministrul luxemburghez de Externe Jean Asselborn s-au contrat dur vineri, la Viena, în cadrul unei reuniuni pe tema imigranților. Schimbul de replici dintre cei doi s-a lăsat cu o comparație nefericită și o înjurătură care nu face onoare oficialului luxemburghez.
 
Liderul cobnservator Matteo Salvini a stârnit furia șefului diplomației luxemburgheze în cadrul unei reuniuni pe tema imigranților. O înregistrare video cu momentul în care Salvini îi compară pe imigranți cu sclavii, provocând o înjurătură din partea lui Asselborn face înconjurul rețelelor de socializare. „Avem nevoie de imigranți pentru că populația îmbătrânește", a explicat Jean Asselborn la Viena.

„L-am auzit pe un coleg spunând că avem nevoie de imigranți deoarece îmbătrânim. Dar eu am o perspectivă total diferită. Cred că sunt la guvernare și sunt plătit de cetățeni pentru a-i ajuta pe tineri să reînceapă să aibă copii, nu pentru a aduce tineri africani”, a declarat Matteo Salvini..

În timpul acestei declarații, ministrul luxemburghez a fost auzit exprimându-și nemulțumirea.

Salvini a insistat: „Nu știu ce exigențe sunt în Luxemburg, dar noi în Italia îi ajutăm pe copiii noștri să aibă și ei copii. Nu să aducă sclavi care să compenseze copiii pe care nu îi mai avem".

Atunci Asselborn și-a pierdut răbdarea și l-a întrerupt: „În Luxemburg,  dragă domnule, avem zeci de mii de italieni care au venit să lucreze la noi, imigranți, pentru ca voi, în Italia, să aveți bani pentru copiii voștri, rahat atunci!".

„Cineva bine-crescut m-ar fi lăsat să-mi închei intervenția”, a continuat Salvini, care a închis porturile Italiei navelor care salvează imigranți în largul Mării Mediterane.
 
Reamintim că  Jean Asselborn este unul dintre cei care au cerut, încă de la începutul anului, activarea Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, care prevede suspendarea dreptului de vot al Ungariei în Consiliul European. Șeful diplomației de la Luxemburg și-a manifestat dezaprobarea față de proiectul de lege depus de către guvernul Ungariei privind combaterea migrației ilegale și consolidarea securității la frontiere.