ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce ani de zile a fost principalul susținător, cel puțin moral, al opoziției moderate și radicale față de președintele Assad, Statele Unite au anunțat o schimbare radicală în acest sens.

Astfel, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Halley, a anunțat că schimbarea din funcție a președintelui Siriei nu mai este o prioritate a Guvernului de la Washington.

„Îți alegi cu atenție bătăliile și când privim la asta (Siria - n.n.) este vorba despre schimbarea priorităților. Și prioritatea noastră nu mai este focalizarea pe eliminarea de la putere a lui Assad. O să ne schimbăm focusul pe punerea de presiuni la fața locului, astfel încât să existe o schimbare în Siria”, a spus reprezentantul Americii, citată de agenția Reuters.

Halley a mai declarat că SUA își doresc să lucreze astfel încât viața sirienilor să fie mai bună.

„Nu mai putem să ne concentrăm pe Assad, așa cum a făcut administrația anterioară. Prioritatea noastră este să vedem cum putem face lucruri concrete, cu cine trebuie să lucrăm pentru a putea contribui cu ceva la viața sirienilor”, a declarat Halley.

Tot joi, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a spus că „statutul pe termen lung al lui Assad va fi decis de poporul sirian”.