După ce ani de zile a fost principalul susținător, cel puțin moral, al opoziției moderate și radicale față de președintele Assad, Statele Unite au anunțat o schimbare radicală în acest sens.

Astfel, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Halley, a anunțat că schimbarea din funcție a președintelui Siriei nu mai este o prioritate a Guvernului de la Washington.

„Îți alegi cu atenție bătăliile și când privim la asta (Siria - n.n.) este vorba despre schimbarea priorităților. Și prioritatea noastră nu mai este focalizarea pe eliminarea de la putere a lui Assad. O să ne schimbăm focusul pe punerea de presiuni la fața locului, astfel încât să existe o schimbare în Siria”, a spus reprezentantul Americii, citată de agenția Reuters.

Halley a mai declarat că SUA își doresc să lucreze astfel încât viața sirienilor să fie mai bună.

„Nu mai putem să ne concentrăm pe Assad, așa cum a făcut administrația anterioară. Prioritatea noastră este să vedem cum putem face lucruri concrete, cu cine trebuie să lucrăm pentru a putea contribui cu ceva la viața sirienilor”, a declarat Halley.

Tot joi, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a spus că „statutul pe termen lung al lui Assad va fi decis de poporul sirian”.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.