ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații germani vor vota vineri cu privire la legalizarea căsătoriei între homosexuali, după ce cancelarul german Angela Merkel a renunțat la opoziția sa de principiu asupra acestui subiect.

Aleșii au aprobat miercuri, în Comisie, să trimită în plen un proiect de lege care autorizează căsătoria între persoane de același sex și le dă - pentru prima oară - drepturi lărgite în domeniul adopției, au anunțat deputați la finalul ședinței.

Proiectul de legalizare a ”mariajului homo”, cum este numit în Germania, dezbătut de ani de zile, a accelerat la începutul săptămânii, după ce cancelarul s-a răzgândit cu privire la subiect.

Mult timp opusă uniunii între persoane de același sex, ea a refuzat până acum să-și asume riscul de a deranja facțiunea cea mai conservatoare a electoratului ei și pe aliatul ei bavarez, CSU.

Însă, luni seara, ea s-a declarat - pentru prima oară - deschisă unui vot ”în conștiință” al deputaților din tabăra conservatoare, adică fără vreun consemn de la partid.

Partenerul său minoritar în cadrul marii coaliții guvernamentale, SPD, a profitat imediat de ocazie și a cerut un vot în Camera Deputaților cât mai curând, luând-o vizibil pe nepregătite pe Merkel.

Adoptarea căsătoriei gay nu se afla în programul coaliției, semnat de parteneri în urmă cu patru ani.