ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântăreții americani Beyoncé și Jay-Z și-au numit gemenii după numele unui poet musulman din secolul al XIII-lea, informează Agerpres.

Mai precis, fetița și băiețelul cuplului se vor chema Rumi și Sir, a anunțat siteul american TMZ, precizează sursa citată.

Siteul respectiv a precizat că Rumi ar fi un omagiu adus lui Jalal al-Din Rumi, mentor spiritual, avocat, om de știință și teolog persan din secolul al 13-lea, recunoscut ca fiind cel mai mare poet mistic al islamului, unul dintre cei mai renumiți sufiști și creatorul Ordinului Dervișilor Rotitori.

Sir, al doilea prenume ales pentru deja celebrii gemeni, ar face referire la una dintre poeziile scrise poetul musulman.

Acest poet musulman este binecunoscut la Hollywood, lucrându-se deja la un film despre viața sa, iar Madonna și Chris Martin ( de la Coldplay ) au făcut lecturi de poezie compusă de Jalal al-Din Rumi.

Alegerea celor doi cântăreți, dar și promovarea de care bucură acest poet musulman în zona celor mai puternice și bogate celebrități din lumea artistică, este semnificativă pentru schimbarea culturală din ultimii 30 de ani din zona elitelor americane. În timp ce creștinismul a fost abandonat de Hollywood-ul și de mare parte dintre vedetele sale, valori considerate - nu demult - exotice sau chiar anti-americane, o mare parte dintre populație se regăsește în tabăra considerată „tradiționalistă”. 
 
Acest lucru a fost reliefat la ultimele alegeri prezidențiale din SUA, acolo unde majoritatea absolută a actorilor și vedetelor americane - inclusiv Beyonce și Jay-Z - au susținut-o pe candidata democrată Hillary Clinton, în timp ce actualul președinte Donald Trump a fost votat de către ceea ce Richard Nixon a numit „majoritatea tăcută” a cetățenilor.

Este de remarcat că Beyonce a fost membră a corului bisericii metodiste pe care o frecventa în copilărie și este originară din Texas, unul dintre cele mai „tradiționaliste” state americane, condus de ani buni de Partidul Republican.