ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe coridoarele Comisiei Europene se spune de multă vreme că Jean-Claude Juncker, președinte al Executivului UE din 2014, ar avea probleme cu alcoolul.  Nu puține fiind momentele în care președintele CE a fost surprins în  stare de ebrietate.  Acesta să fie motivul pentur care Juncker a avut dificultăți vizibile în momentul în care s-a aflat pe treptele platformei folosite pentru fotografia oficială de la summit-ul NATO de la Bruxelles?, se întreabă jurnaliștii de la site-ul lalibre.be.

Mișcările lui sunt greoaie și ezitante, străduindu-se să-și mențină echilibrul pe platforma unde a urcat cu greu, doar cu ajutat, și unde erau adunați liderii NATO. Cel mai important lider al Uniunii Europene se poticnește în timp ce încearcă să urce pe platforma respectivă, la doar câteva minute după cina de gală găzduită de Muzeul de Artă și Istorie de la Cinquantenaire. Rând pe rând, președinții finlandez, francez și ucrainean, iar ulterior și alți lideri, îi oferă o mână sau un punct de sprijin.

Întrebat despre aceste imaginile în care apare și care au devenit virale, Juncker a răspuns că suferă de „sciatică” și asta îi afectează mișcările.  Un răspuns pe care l-a întărit premierul portughez, Antonio Costa, ulterior, declarând: „Domnul Juncker suferă de dureri de spate (...) Nu are o problemă serioasă de sănătate, dar are anumite probleme cu spatele, de ceva timp”.

În 2017, la summit-ul de la Geneva,  dedicat reglementării problemei Ciprului. șeful Comisiei Europene, apărea într-o ipostază similară. Tabloidul The Sun relata la acea vreme că, aflat în stare de ebrietate avansată, politicianul s-a ciocnit cu alte persoane și de mobila din clădire. Și la summit-ul de la Riga, pe internet a circulat un filmuleț în care Juncker, extrem de bine dispus, săruta sau pălmuia unii politicieni.