ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cuplu britanic a fost condamnat la șase ani de închisoare sub acuzația de "sclavagism".

Cei doi au ținut captiv un imigrant nigerian timp de 26 de ani și l-au silit să presteze cele mai dificile munci.

Emmanuel Edet, în vârstă de 61 de ani, și soția sa, Antan, în vârstă de 58 de ani, au fost găsiți vinovați de cruzime față de un adolescent, sclavagism și susținerea imigrației ilegale. Tribunalul Regal Harrow din nord-vestul Londrei i-a condamnat la câte șase ani de închisoare.

Soții Edet l-au adus pe tânărul nigerian în Marea Britanie în 1989, când avea 14 ani. Acum are 40. Vecinii, care au reproșat familiei Edet tratamentul aplicat adolescentului, povestesc prin ce coșmar a trecut acesta.

"Am văzut victima spălând podelele. Făcea toată curățenia. Da, făcea curățenie. Nu ieșea decât când scotea gunoiul. Puteai să vezi că este total nefericit".

Soții Edet i-au promis tânărului nigerian că îi vor asigura educația și că îl vor plăti, dar nu au făcut decât să-l exploateze, potrivit tvr.ro. I-au confiscat pașaportul și la cel mai mic semn de răzvrătire îl amenințau cu deportarea. Tînărul nu a urmat nici un fel de studii și a avut puține ocazii să ia contact cu familia.

Acum, în vârstă de 40 de ani, imigrantul ilegal a fost obligat să gătească, să curețe gospodăria, să cultive grădina și să aibă grijă de cei doi copii ai familiei. Totul, timp de 17 ore pe zi și fără să primească bani. Dormea în holul casei, pe jos.