ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Franța, țara care a anunțat aproape 21.000 de decese din cauza coronavirusului, se pregătește pentru deschiderea școlilor, din 11 mai, reluarea cursurilor făcându-se în trei etape și doar în anumite condiții, transmite RFI.ro

Potrivit sursei citate, înainte de reluarea școlii se va instaura un "protocol sanitar”, bazat fie pe teste, fie pe impunerea măștilor. Dacă școala nu îndeplinește condițiile sanitare, cursurile nu se pot relua.

Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, a explicat că reluarea cursurilor se va face în trei etape întinse pe o perioadă de trei săptămâni.

Astfel, primii care se vor întoarce la școală vor fi preșcolarii mari – copii între 5 și 6 ani – și cei din primele două clase de școală primară. În a doua săptămână vor reîncepe școala elevii de a 6-a și cei de liceu cu excepția clasei a 10-a. În fine, în a treia săptămână, adică începând cu 25 mai, toți ceilalți elevi vor reveni la școală.

Reîntoarcerea elevilor la cursuri va fi condiționată și de un număr de maximum 15 elevi într-o clasă, în contextual în care în Franța clasele au și până la 35 de elevi.

„Elevul se va regăsi într-una din următoarele 4 situații : fie la școală, într-o jumătate de clasă, fie va lucra de la distanță, fie își va revizui cursurile într-o sală a școlii dacă aceasta dispune de spațiu suficient, fie va practica o activitate sportivă”, a explicat ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer.

România, cu 507 decese atribuite coronavirusului, nu a anunțat încă niciun plan privind redeschiderea treptată a școlilor. Începând de miercuri, elevii români se reîntorc, acolo unde este posibil, la cursuri on-line, după vacanța de Paști.