ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Malta, educația religioasă este catolică, iar statul plătește pentru acest tip de educație. Ministerul Educației furnizează materia, în colaborare cu episcopii catolici, iar profesorii trebuiau să fie catolici.

Însă, un proiect de lege propus de Guvernul maltez obligă școlile catolice să nu îi mai excludă pe cei care sunt de o altă religie pentru posturi de predare în cadrul acestora, legea privind egalitatea fiind prezentă în Parlament, fiind confirmat de ministerul libertăților civile, scrie timesofmalta.com.

În timp ce guvernul a analizat problema discriminării la angajare în școli ale Bisericii, s-a stabilit anterior că această chestiune a căzut într-o „marjă de apreciere", care nu constituie o încălcare a legilor existente.

Dar portița actuală, citată ca dovadă a unei „discriminări sistematice" împotriva persoanelor non-religioase într-un raport internațional recent, va fi închisă de către noua lege a egalității, prin care se lărgește în mod semnificativ gradul de protecție împotriva discriminării, atât în ​​sectorul public cât și în cel privat.

Descris de ministrul din cadrul guvernului drept un val al legislației „pro-egalitate”, proiectul de lege va interzice discriminarea între oameni din orice motive, în toate domeniile, inclusiv ocuparea forței de muncă, educație, publicitate, și furnizarea de bunuri sau servicii .

Acesta va înlocui, de asemenea, Comisia Națională pentru promovarea egalității, o agenție guvernamentală, cu o comisie complet autonomă, care va avea puterea de a administra sancțiuni, inclusiv amenzi de zi cu zi.

Proiectul de lege, care probabil va fi pus în aplicare în 2017, a atras unele critici din partea părților interesate în timpul consultării publice la începutul acestui an.

Într-un document publicat luna trecută, Biserica a declarat că legislația a mers dincolo de directivele UE și a adus atingere libertăților religioase.

Biserica a declarat că definițiile „vagi și generale" de „hărțuire" și „victimă", precum și aplicarea acestora în afara zonei de muncă, reprezintă un risc clar de interpretare subiectivă și ar avea un impact negativ asupra dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și religie.