ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Copiii de cinci ani ar putea fi învățați la școală că ei sunt cei care trebuie să-și „decidă" sexul. Profesorii din întreaga Scoție vor spune copiilor că este de datoria lor să decidă dacă sunt băieți sau fete. Sau dacă „nu le place nici una, nici alta, să decidă" ce doresc să fie. Chiar de la această vârstă, scrie TheScotsman.com.


În conformitate cu proiectul elaborat de către  Sistemul de Educație din Scoția, de consiliile NHS (sistemul de sănătate) și guvernul scoțian, copiii vor fi învățați la ore că „sexul vostru este cel  pe care îl decideți". Noua programă școlară, care vor intra în vigoare în 2019, menționează: „vi se spune de către un medic când te-ai născut. Majoritatea oamenilor sunt informați că sunt un copil de sex masculin (băiat) sau copil de sex feminin (o fată). Oamenii ar putea crede că știu sexul dvs. din cauza hainei pe care o purtați sau a lucrurilor pe care doriți să le faceți. Sunteți însă o persoană unică, știți ce suneți”.

Politicienii și experții au avertizat însă că planurile riscă să provoace confuzie printre copiii mici înainte ca ei să fie prregătiți să înțeleagă genul și identitatea. Un oficial din partea unui partid conservator scoțian, Liz Smith, a declarat: „Este corect să învățăm copii despre diversitatea de gen și sensul acestor termeni. Cu toate acestea, mulți părinți ar putea considera că este mult prea timpuriu pentru ca ai lor copii să învețe despre aceste lucruri”.


Conform noii programe, copiii vor învăța că toată lumea este egală și că teoriile bazate pe modul în care alții văd genul nu trebuie să limiteze ceea ce ei pot face în viață. În cadrul orelor, profesorii vor da exemple privind stereotipurile de gen, explicând că atât băieții, cât și fetele pot juca fotbal sau pot coace un tort și că ambele sexe pot plânge sau pot exprima sentimente. 
Lucru care alimentează temerile părinților că este prea mult devreme ca acești copii mai mici de cinci ani să fie îndoctrinați cu astfel de teorii.