ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Scoția va deveni prima țară din lume care va introduce în predarea în școli a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor, eveniment salutat de cei care au făcut campanie pentru ca fiind un moment istoric, scrie The Guardian.

Fiecare școală de stat va trebui să „introducă” egalitatea și incluziunea lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor în „toate nivelele programei școale, de la primii ani până  la invătâmântul superior", după ce guvernul scoțian a acceptat pe deplin recomandările unui grup condus de activiștii LGBT.

Această mișcare, susținută de toate partidele, va face ca elevii să învețe despre istoria politică, mișcările, terminologia și identitățile LGBT, precum și despre "literatura și viața comunității LGBTI", despre „abordarea prejudecăților și a hărțuirii homofobe și transfobice” 
 
Școlile vor trebui, de asemenea, să includă reprezentări ale minorităților sexuale „în moduri care încearcă să ofere înțelegere și egalitate” în întreg conținutul didactic.

În plus, elevii ar putea puși să răspundă la chestiuni pe teme LGBTI în timpul examenelor finale, scrie Herald Scotland.

„Este o victorie monumentală a campaniei noastre și un moment istoric pentru țara noastră. Implementarea educației incluzive LGBTI în toate școlile de stat este o premieră mondială. Într-o perioadă de incertitudine globală, acest lucru transmite un mesaj puternic și clar tinerilor LGBTI că sunt apreciați aici în Scoția”, a afirmat Jordan Daly, unul dintre promotorii campaniei „Timpul pentru o Educație Incluzivă”.