Scoția va deveni prima țară din lume care va introduce în predarea în școli a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor, eveniment salutat de cei care au făcut campanie pentru ca fiind un moment istoric, scrie The Guardian.

Fiecare școală de stat va trebui să „introducă” egalitatea și incluziunea lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor în „toate nivelele programei școale, de la primii ani până  la invătâmântul superior", după ce guvernul scoțian a acceptat pe deplin recomandările unui grup condus de activiștii LGBT.

Această mișcare, susținută de toate partidele, va face ca elevii să învețe despre istoria politică, mișcările, terminologia și identitățile LGBT, precum și despre "literatura și viața comunității LGBTI", despre „abordarea prejudecăților și a hărțuirii homofobe și transfobice” 
 
Școlile vor trebui, de asemenea, să includă reprezentări ale minorităților sexuale „în moduri care încearcă să ofere înțelegere și egalitate” în întreg conținutul didactic.

În plus, elevii ar putea puși să răspundă la chestiuni pe teme LGBTI în timpul examenelor finale, scrie Herald Scotland.

„Este o victorie monumentală a campaniei noastre și un moment istoric pentru țara noastră. Implementarea educației incluzive LGBTI în toate școlile de stat este o premieră mondială. Într-o perioadă de incertitudine globală, acest lucru transmite un mesaj puternic și clar tinerilor LGBTI că sunt apreciați aici în Scoția”, a afirmat Jordan Daly, unul dintre promotorii campaniei „Timpul pentru o Educație Incluzivă”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews