ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China continuă războiul împotriva islamului. Și vrea să impună puterea statului asupra tuturor moscheilor din țară

Toate moscheile din China trebuie să înalțe drapelul național pentru a „dezvolta spiritul patriotic”. Așa a cerut Asociația Islamică din China într-o notă publicată pe site-ul său, dezvăluie tabloidul Partidului Comunist Chinez, Times Global, care susține că toate moscheile trebuie să impună studiul principiilor socialismului și ale constituției chineze: valorile fondatoare ale societății chineze.

Scopul inițiativei este clar: să se asigure că islamul nu este un „corp  străin” față de civilizația chineză. Ori islamul devine chinez, fie că nu poate face parte din el. „După mai mult de un mileniu de dezvoltare, cultura islamică face de acum parte din cultura chineză”, subliniază Asociația islamică, care pledează pentru o integrare și mai accentuată a islamului. În apelul lansat, aceasta cere responsabilii moscheilor să „studieze excelentele opere clasice ale culturii chineze” și să dea o mai mare importanță învățăturilor înțelepților musulmani chinezi, în locul celor străini, scrie ziarul italian Il Giornale.