ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Dragă Donald Trump. Sunt mândră să fiu copil de imigranți". Astfel își începe scrisoarea către candidatul republican la președinția SUA o adolescentă româncă, potrivit ziarului The Huffington Post.

Julia T., așa cum este semnat textul espistolei, încearcă să îl convingă pe miliardarul american, ale cărui discursuri anti imigrație continuă să se afle în prim-planul campaniei pentru Casa Albă, că imigranții sunt valoroși și că reprezintă "un avantaj pentru America".

"Părinții mei au venit în America din munții Carpați, mai mari decât cele mai mari vise ale lor, de la mănăstiri îndepărtate, pline de spiritualitate, din sate liniștite, fără vârstă, acolo unde viața, deși este atât de grea, e atât de frumoasă". Așa își începe scrisoarea adolescenta româncă.

"Sunt mândră să fiu copil de imigranți, sunt mândră că părinții mei au ajuns de la opresiune și sărăcie să-și trăiască visul american. Mă sprijin pe o fundație cu rădăcini adânci formată din oameni care și-au riscat viața ca noi să putem fi liberi", spune Julia T, elevă la un liceu din Connecticut. Ea se consideră jignită de afirmațiile lui Trump într-un interviu acordat de acesta revistei Time: 'Se întâmplă să cred că diferite țări își forțează oamenii răi să plece în Statele Unite, deoarece ei spun: de ce ar trebui să avem grijă de acești monștri, lăsați Statele Unite să aibă grijă de ei', potrivit Huffington Post, citat de Agerpres.

"Nimeni din frumoasa și diversa mea comunitate de imigranți români nu este un monstru. Ei nu sunt oameni răi, așa cum susține Trump. Sunt asistente medicale care au grijă de pacienți, medici care salvează vieți, stomatologi care creează locuri de muncă, avocați care pledează pentru drepturile oamenilor, agenți de pază care protejează oamenii, lideri religioși care adună împreună comunități, cântăreți care-și împărtășesc cultura prin muzică, ingineri care proiectează avioane militare și studenți care învață la unele dintre cele mai bune instituții din țară. Ei sunt oamenii pe care i-am admirat toată viața mea", afirmă adolescenta în scrisoarea adresată lui Donald Trump. 

Mai mult, Julia T afirmă că "imigranții reprezintă un avantaj pentru America'. 'Ei nu sunt monștri și criminali. Noi nu avem nevoie de un zid pentru a-i ține afară. Nu trebuie să-i forțăm să se integreze complet și să lase în urmă cultura și limba lor diferite. Nu trebuie să-i tratăm inuman doar pentru că sunt de altă naționalitate. În schimb, trebuie să renunțăm la prejudecățile noastre și să îmbrățișăm diversitatea, talentul și munca grea pe care imigranții le aduc în țara noastră", îi transmite adolescenta româncă magnatului american care aspiră la fotoliul de la Casa Albă.