ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primii soldați ai armatei siriene care au participat la conflictul din această țară după aproape opt ani de prezență în rândurile forțelor militare, informează publicația libaneză Almasdarnews.

Citând „rapoarte” ale mass-mediei de stat din Siria, publicația notează că soldați ai Regimentului 102, unii dintre ei aparțin Gărzii Republicane, vor fi lăsați la vatră după șapte ani și 11 luni de luptă. Nu se știe numărul exact al acestora, dar este cert că între cei retrași nu se vor afla și soldații acuzați și găsiți vinovați de dezertare sau răzvrătire.
 
După șapte ani de război, forțele Armatei Siriene au recucerit mari părți ale teritoriului național din mâinile Statului Islamic sau ale „rebelilor moderați”.
 
Cu toate acestea, încă mai există zone aflate în afara controlului statului sirian, dar este clar că situația este foarte  favorabilă președintelui Bashar al-Assad.