Lupta anti-Statul Islamic, terorism și refugiați. Acestea au fost principalele teme abordate de președintele Donald Trump și omologul său turc, în prima discuție telefonică purtată de liderul de la Casa Albă cu Erdogan.


45 de minute a durat conversația telefonică dintre președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său american Donald Trump, marți seara, au indicat surse de la Ankara. Cei doi șefi de stat au convenit ca Turcia și SUA să acționeze împreună în orașele siriene Al-Bab și Raqqa controlate de gruparea Statul Islamic.

S-a discutat inclusiv despre crearea unei zone sigure în Siria, despre criza refugiaților și lupta împotriva terorismului. În plus, președintele Erdogan a cerut Statelor Unite să nu sprijine milițiile kurde siriane YPG.

Potrivit Reuters, directorul CIA Mike Pompeo urmează să meargă joi în vizită în Turcia pentru discuții privind YPG și lupta împotriva rețelei conduse de clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, acuzat de autoritățile de la Ankara că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din iulie din Turcia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews