ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezultatul votului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va duce foarte probabil la un referendum în legătură cu independența Scoției.

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că a început pregătirile pentru un nou referendum privind independența de Marea Britanie. Sturgeon a subliniat că "este inacceptabil din punct de vedere al democrației" ca Scoția să fie scoasă din UE împotriva "voinței sale".

"Posibilitatea unui al doilea referendum trebuie să fie pe masă și este pe masă", a declarat premierul scoțian. "Vom începe să pregătim legislația necesară pentru organizarea unui nou referendum, când și dacă cere Parlamentului", a adăugat ea.62% dintre scoțieni au votat pentru rămânerea în UE, iar 38% împotrivă la referendumul de joi din Marea Britanie.

Scoția a mai avut o tentativă de a părăsi Marea Britanie în 2014. La referendumul organizat atunci, la întrebarea "Ar trebui Scoția să fie un stat independent?" 55,3% dintre cei care au votat au spus "Nu", iar 44,7% "Da".