ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Armata americană a efectuat două teste care au simulat atacuri atomice, într-un poligon militar din statul Nevada, în contextul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, anunță Administrația pentru Securitate Nucleară de la Washington.

Avioane militare americane „au efectuat două zboruri-test, cu bombe de tip B61-12, pe 8 august, la Poligonul Tonopah din Nevada”, transmite Administrația pentru Securitate Nucleară, din cadrul Departamentului american al Energiei, informează Mediafax.

„Două dispozitive care nu erau încărcate cu focoase nucleare au fost lansate din avioane de vânătoare F-15E care decolaseră din Baza aeriană Nellis; au fost evaluate funcțiile nonnucleare ale armelor și capacitatea de lansare a avioanelor”, precizează instituția, într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Bombele de tip B61-12 vor înlocui patru tipuri de dispozitive explozive B61 în arsenalul nuclear al Statelor Unite ale Americii, urmând să intre în dotarea armatei americane începând din martie 2020.
Testele cu echipamente ale armelor nucleare sunt parte dintr-o serie programată în următorii trei ani, dar intervin în contextul intensificării tensiunilor între Statele Unite și Coreea de Nord.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că „discuțiile nu sunt soluția” la criza cu regimul Kim Jong-Un. "Statele Unite au discutat cu Administrația din Coreea de Nord, au plătit bani pentru extorsiune timp de 25 de ani. Discuțiile nu sunt soluția", a transmis Trump prin Twitter.

Documente ale Congresului SUA arată că Statele Unite au oferit Coreei de Nord în perioada 1995-2008 asistență financiară de peste 1,3 miliarde de dolari pentru alimente și energie. Începând din anul 2009, Statele Unite nu au mai furnizat niciun ajutor Coreei de Nord.