ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recentele evenimente din SUA duc la situații ce păreau de domeniul SF în urmă cu câțiva ani.

Postul american de televiziune ESPN a decis să-l înlocuiască pe realizatorul Robert Lee de la comentarea meciului de fotbal american dintre echipele Virginia Cavaliers și Louisville, care se va disputa la Charlottesville, din cauza asemănării numelui acestuia cu cel al generalului Robert E. Lee.

O serie de acte violente au avut loc în Virginia, la Charlottesville, după ce autoritățile locale au anunțat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus forțele Confederației în timpul Războiului Civil din SUA.
„Am luat decizia, împreună cu Robert, de a nu comenta acest meci, pur și simplu din cauza coincidenței numelui său", a anunțat ESPN.

Robert Edward Lee (n. 19 ianuarie 1807 — d. 12 octombrie 1870) a fost un ofițer și inginer american, unul din cei mai respectați generali din istoria militară americană. Absolvent de top al Academiei West Point, Lee s-a distins ca ofițer în armata americană timp de treizeci și doi de ani. A rămas în istorie ca unul din principalii comandanți ai armatei confederate în războiul civil american.

Decizia primăriei din Charlotesville, din statul Virginia, de a demonta, deșuruba și da jos statuia ecvestră a generalului sudist din timpul războiului de secesiune a dus la violențele de acum câteva zile.