ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rata criminalității în Londra a crescut alarmant în ultimele luni, reușind performanța de o depăși pentru prima dată pe cea din New York City, relatează BBC.


În doar 19 zile, au fost uciși 12 oameni. Ultima crimă din Londra s-a petrecut duminică, 1 aprilie, când un bărbat a fost înjunghiat la ora 1.00 dimineața, după ce a ieșit dintr-un bar din Wandsworth, sud-vestul Londrei.
Însă numărul lunar al crimelor din Londra era mai mare decât cel din New York încă din luna februarie, când s-au înregistrat în total 15 omucideri. 
Dintre cele 15 victime, nouă aveau vârsta sub 30 de ani, relatează Daily Mail.

Și în timp ce în metropola americană s-a înregistrat o scădare a ratei omorurilor,  rata criminalității în Londra a crescut cu aproape 40% în doar trei ani, fără a include decesele cauzate de atacurile teroriste.

Deși anul trecut New York-ul avea dublul numărului de crime din Londra, acest decalaj este s-a sfârșit în acest an.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că este „profund îngrijorat” de cele mai recente date privind crimele comise prin înjunghiere, dar a insistat că Londra „rămâne printre cele mai sigure orașe din lume”.

New York și Londra au populații similare de aproximativ 8,5 milioane fiecare. Dar rata de omucideri din orașul american a scăzut cu aproximativ 87%, față de vârful atins în anii '90, datorită politicilor eficiente împotriva criminalității duse de foștii primari ai metropolei americane Rudolph Giuliani și Michael Bloomberg.

Pe de altă parte, rata omuciderilor din Londra a crescut cu 38% din 2014, când au avut loc 94 de crime în oraș. Au existat 119 de crime în 2015, 109 în 2016 și 134 în 2017.

Șeful Poliției Metropolitane (Scotland Yard), Cressida Dick, a acuzat, în parte, social media pentru creșterea ratei criminalității prin înjunghiere în Londra, care reprezintă majoritatea omuciderilor din capitala Marii Britanii.

Dintre cele 46 de crime care au avut loc la Londra în acest an, doar patru au fost cauzate de arme de foc, potrivit poliției metropolitane.