ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia ar putea ieși din zona euro, dacă nu se vor îmbunătăți rapid condițiile de viață. Avertismentul vine de la șeful Institutului Ifo pentru Cercetari Economice și Financiare din Germania. Iar italienii vor renunța la euro pentru a reveni la moneda tradițională, lira.

"Condițiile de viață din Italia sunt la același nivel din 2000. Dacă asta nu se va schimba, italienii vor spune la un moment dat: 'Nu mai vrem să fim în zona euro'", a declarat Clemens Fuest, seful Ifo, institutul german de cercetări economice, pentru cotidianul Tagesspiegel, conform Reuters.

În decembrie, euro a scăzut la minimul ultimelor 20 de luni, scrie presa straină.
 
 Problema ieșirii Italiei din zona euro s-a pus după un referendum de la începutul lunii decembrie. Italienii au votat împotriva schimbării Constituției, decizie care l-a făcut pe premierul Matteo Renzi să demisioneze, creând  astfel premisele unei posibile crize politice, cu adânci efecte pe plan economic.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews