ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrat deja în vizorul magnatului american de origine maghiară George Soros, noul Cabinet de la Roma, acuzat că are legături cu Rusia lui Putin, stabilește punți de comunicare cu unul dintre cei mai mari adversari ai lui Soros. Matteo Salvini, noul ministru italian de interne și Viktor Orban, numiți „populiști” de liderii de la Bruxelles, au avut deja o conversație telefonică. Așa a anunțat însuși ministrul de interne, la o întâlnire la Fiumicino.
„Astăzi am avut o conversație telefonică lungă și cordială cu prim-ministrul ungar”, a spus Salvini, adăugând că amândoi vor colabora „pentru a schimba regulile acestei Uniuni Europene”. 

Noul guvern de la Roma este deja acuzat că vrea să creeze o legătură strânsă cu țările conduse de președinți eurosceptici. Iar pe primul loc pe această listă se află Ungaria lui Orban, care duce deja  o luptă acerbă împotriva lui împotriva Soros și a ONG-urilor sale.

Miliardarul american George Soros și noul ministru de Interne al Italiei, liderul Ligii (Nordului) Matteo Salvini, au avut deja, indirect, un schimb dur de replici,  în condițiile în care noul Cabinet de la Roma a anunțat deja că va pune capăt imigrației sprijinită de o serie de ONG-uri.

„Vremurile bune pe care le-au avut imigranții ilegali s-au încheiat – pregătiți-vă bagajele. Țările trebuie să-și facă datoria și în porturie italiene nu ar mai trebui să ajungă niciun traficant de imigranți", a spus noul ministru de Interne, făcând o aluzie la ONG-urile care organizează operațiuni de salvare pe mare, în urma cărora mii de imigranți ajung în Italia.

Declarațiile lui Salvini au fost suficiente pentru a stârni indignarea lui George Soros, aflat la un simpozion economic în Italia. Soros a sugerat că Salvini este finanțat de Rusia lui Vladimir Putin și folosit pentru a distruge UE. „Soros s-a arătat foarte îngrijorat de apropierea guvernului de Rusia, cele două partide cerând și renunțarea la sancțiunile UE împotriva Moscovei. Putin caută să domine Europa, nu vrea să o distrugă, ci să o exploateze, pentru că are capacitate de producție, în timp ce economia rusă sub Putin nu poate decât să exploateze materii prime și oameni", scrie Corriere della Sera, citându-l pe Soros. „Soros s-a întrebat dacă Putin finanțează de fapt Liga. Italienii au dreptul să știe dacă Savlini este pe ștatele de plată ale lui Putin", a spus Soros.


Replica a venit din partea deputatului Ligii Claudio Borghi. „Soros este îngrijorat de guvernul italian? Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Înțelegem că unii au speculat ani de zile pe spatele imigranților, finanțând ONG-uri și traficanți pentru a invada Italia. Vântul s-a schimbat pentru Soros și pentru cei care au profitat de moartea a mii de oameni", a spus Borghi.