ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai bine de patru din zece francezi sprijină ideea limitării la patru a numărului de zboruri pe care un om le poate face cu avionul în toată viața sa.

Pe 30 mai, anul acesta, un inginer francez, Jean-Marc Jancovici, declarat „expert climatic”, a lansat în spațiul public propunerea ca un om să nu aibă dreptul de a sui în avion mai mult de patru ori de-a lungul existenței sale.

Evident, pentru a reduce amprenta de carbon și a salva planeta.

Nu doar că individul nu a fost alungat cu pietre, ci a fost luat în serios. Semn că Sistemul pritocea de mult ideea, iar Jancovici a fost doar praștia care a lansat-o.

Cum se întâmplă atunci când o astfel de inepție trebuie înfiptă în mintea oamenilor, au urmat dezbateri care au luat-o în serios. Și apoi sondaje. Vox populi...

O cercetare sociologică, realizată recent de Consumer Science and Analytics (CSA), arată că ideea lui Jancovici a prins. Că francezii ar fi de acord. Și că, deci, mai e un pas până când ea va fi legiferată.

Potrivit sondajului CSA, nu mai puțin de 41% dintre francezi sunt favorabili unei limitări a numărului de zboruri cu avionul la 4 de-a lungul unei vieți de om.

Procentul este chiar mai mare în rândul francezilor cu vârsta sub 35 de ani – 48%.

Iar printre tinerii cu vârste de 18-24 de ani, procentul de favorabilitate față de aberanta idee este de 59%.

Semn că tinerețea este mai predispusă tâmpirii.

Danezul Bjorn Lambord, și el un „expert climatic”, dar mai potolit decât Jancovici, a declarat că sondajul demonstrează „cât de nebunesc a devenit alarmismul climatic”.

Într-o postare pe X (Twitter), Lambord a afirmat:

„Să mai spunem acest lucru încă o dată: Climatul este o problemă, nu sfârșitul lumii. Ea nu va fi rezolvată prin a face viața oamenilor mai proastă, ci prin inovații.”

 

Regimul lui Emmanuel Macron s-a dovedit unul dintre cele mai active din lume în tentativa de a limita zborurile cu avionul.

În luna mai, guvernul de la Paris a emis un decret prin care interzice zborurile cu avionul pentru călătoriile care pot fi făcute cu trenul într-un interval de timp de două ore și jumătate.

Tot Macron a cerut luna aceasta Uniunii Europene să impună un preț minim pentru zborurile cu avionul, pentru a reduce dramatic folosirea acestui mijloc de transport.

Cui să îi mai pese că o astfel de pretenție înseamnă marxism sadea și că încalcă nu doar libertatea de mișcare a individului, ci și principiul concurenței și dreptul companiilor aeriene de a-și stabili ce preț consideră ele?

Evident, reducerea numărului de zboruri nu i se aplică lui Macron, nici celorlalți lideri globaliști, care brăzdează cerul planetei cu avioanele lor cu reacție private, pentru a o salva de noi, muritorii de rând.