ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Portalul „Govori Serbia” a publicat fotografii și înregistrări video ale întâlnirilor pe care liderii protestelor din Serbia le-au avut recent la Hotelul Hilton cu oficiali ai ambasadei SUA la Belgrad.

Interferențele străine și presiunile externe împotriva Serbiei și a guvernului său continuă, pentru a face statul vecin să renunțe definitiv la independența și să recunoască auto-proclamata independență a provinciei Kosovo.

Portalul sârb citat a intrat în posesia unor fotografii exclusive și materiale video care demonstrează fără niciun dubiu, spun jurnaliștii de aici, că ambasada SUA se află în spatele demonstrațiilor săptămânale de la Belgrad, declanșate începând cu  decembrie2018, cu sloganul ”Opriți cămășile însângerate” și „1 din 5 milioane", scrie presa italiană.

„Govori Serbia” susține astfel că are dovada întâlnirilor de la Hotelul Hilton dintre liderii protestelor și oficialii ambasadei americane care se ocupă de operațiuni secrete speciale în sectorul politic, adică oameni ai CIA. Într-una dintre fotografiile surprinse apare unul dintre organizatori, Jelena Anasonovi, în timp ce primește instrucțiuni din partea secretarului trei al ambasadei americane, Katarina Virginia Valzak.

Start at
În altă imagine, în restaurantul aceluiași hotel Hilton, apare Serghei Trifunovic, președinte nou ales al „Mișcării libere a cetățenilor ", alături de David Lingren Gehrenbek, ambasadorul Statelor Unite la Belgrad și Nathan Albahari, membru al Fundației ISAC, reprezentând interesele centrelor euro-atlantice din Serbia.
Scene care aminteau de evenimentele din decembrie 1989 au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Belgrad. Sediul televiziunii naționale a fost invadat de protestatari, după ce zeci de mii de persoane au ieșit în stradă sâmbătă și duminică în întreaga Serbie pentru a-și contesta președintele.
 
Protestele s-au desfășurat sub motto-ul „1 din 5 milioane", o referire critică la declarația șefului statului vecin precum că nu va da curs cererilor opozanților săi „chiar dacă aceștia ar fi 5 milioane" în stradă. Vucici a răspuns astfel la acuzațiile de autoritarism și supunere a presei formulate împotriva sa, dar și la solicitarea privind organizarea de alegeri anticipate.