ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Parisul va efectua atacuri în Siria dacă se dovedește că regimul de la Damasc a folosit arme chimice împotriva populației civile, informează site-ul postului France 24, potrivit Mediafax.

„Vom lovi locul de unde sunt lansate (aceste arme) sau unde sunt organizate", a declarat Macron, adăugând că serviciile de spionaj franceze nu au încă dovezi că „arme chimice interzise au fost folosite împotriva populației civile”.

„Imediat ce o astfel de dovadă va fi obținută, voi face ceea ce am spus", a avertizat Macron, adăugând că "prioritatea este lupta împotriva teroriștilor, jihadiștilor”.

În ceea ce privește regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, acesta „va răspunde în față de justiției internaționale", fie în timpul, fie după conflict, a adăugat liderul de la Paris.

Pe data de 4 aprilie 2017, orașul Khan Sheikhoun din nordul Siriei a fost vizat de un atac aerian în care au fost folosite arme chimice, în urma căruia zeci de civili au murit. Cel mai multe state occidentale au acuzat regimul președintelui sirian Bashar al-Assad că ar fi folosit arme chimice în cursul atacului din aprilie, lucru negat categoric de oficialii de la Damasc.