Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Parisul va efectua atacuri în Siria dacă se dovedește că regimul de la Damasc a folosit arme chimice împotriva populației civile, informează site-ul postului France 24, potrivit Mediafax.

„Vom lovi locul de unde sunt lansate (aceste arme) sau unde sunt organizate", a declarat Macron, adăugând că serviciile de spionaj franceze nu au încă dovezi că „arme chimice interzise au fost folosite împotriva populației civile”.

„Imediat ce o astfel de dovadă va fi obținută, voi face ceea ce am spus", a avertizat Macron, adăugând că "prioritatea este lupta împotriva teroriștilor, jihadiștilor”.

În ceea ce privește regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, acesta „va răspunde în față de justiției internaționale", fie în timpul, fie după conflict, a adăugat liderul de la Paris.

Pe data de 4 aprilie 2017, orașul Khan Sheikhoun din nordul Siriei a fost vizat de un atac aerian în care au fost folosite arme chimice, în urma căruia zeci de civili au murit. Cel mai multe state occidentale au acuzat regimul președintelui sirian Bashar al-Assad că ar fi folosit arme chimice în cursul atacului din aprilie, lucru negat categoric de oficialii de la Damasc.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews