ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul canadian și soția sa au decis să se despartă, potrivit declarațiilor postate de cei doi pe rețelele de socializare.

Într-un mesaj pe contul său de Instagram, Justin Trudeau a scris:

„Sophie și cu mine am dori să vă împărtășim faptul că, după multe discuții importante și dificile, am luat decizia să ne despărțim.”

Trudeau, acum în vârstă de 51 de ani, și Grégoire, de 48 de ani, s-au căsătorit în luna mai 2005 și au împreună trei copii: doi băieți, Xavier (15 ani) și Hadrien (9 ani) precum și o fată, Ella-Grace (14 ani).

Atât Trudeau cât și Grégoire, în două mesaje identice, au scris:

„Ca întotdeauna, rămânem o familie apropiată, cu o dragoste și un respect profund unul pentru altul și pentru tot ce am construit și vom continua să construim împreună.”

Și au adăugat:

„Pentru binele copiilor noștri, vă solicităm să respectați viața privată a noastră și a lor.”

Grégoire, o fostă prezentatoare de televiziune, a fost o prezență de prim plan alături de Trudeau, de-a lungul întregii cariere politice a acestuia.

Ea s-a implicat activ în activități caritabile și sociale, mai ales în favoarea sănătății mintale și a egalității dintre sexe.

De pildă, Grégoire a fost văzută adeseori alături de soțul său și de cei trei copii (!) la paradele LGBT.

Potrivit unui comunicat dat publicității de biroul premierului Canadei, Trudeau și Grégoire au „semnat un acord de despărțire legală”.

Părinții lui Trudeau, fostul prim-ministru Pierre Trudeau și Margaret Trudeau au divorțat și ei în anul 1977.