ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atentatul sângeros produs pe Aeroportul Ataturk din Turcia putea fi prevenit, existand indicii clare care sugerau atacul.

Serviciile secrete din Iran au avut informații precise despre planul extremistilor Daesh, acest lucru fiind confirmat de decizia luată de Ministerul de Externe care a interzis unor cluburi iraniene din prima liga să-și efectueze stagiile de pregătire în Turcia.

Esteghlal, Teraktor-Sazi, Sepahan, Sia Jamegan, Foolad și Padideh, echipe din prima ligă iraniană, urmau să efectueze stagii de pregătire în Turcia, țară preferată pentru cantonamente, pentru că nu necesită viză de intrare iar formalitățile de călătorie sunt foarte simple.

Ministerul de Externe le-a interzis în urmă cu o săptămână deplasarea în Turcia, motivând că există indicii clare că există riscul unui atac terorist iminent.

Decizia oficialităților iraniene a fost contestată de cluburi, care plătiseră deja contravaloarea cantonamentelor, însă au fost nevoite să se reorienteze către altă destinație, Armenia.