ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
ACTUALIZARE Actorul american Sean Penn a vorbit pentru prima dată despre controversatul interviu pe care i l-a luat traficantului de droguri El Chapo și pe care revista Rolling Stone l-a publicat după arestarea mexicanului.
Sean Penn a acordat interviul televiziunii CBS, care îl va difuza integral luni, in emisiunea 60 Minutes. Jurnalistul a vrut în primul rând să afle de la Sean Penn ce crede despre faptul că guvernul mexican susține că interviul luat de vedeta americană traficantului de droguri ar fi dus la capturarea lui El Chapo. "Sean Penn consideră că afirmațiile conform cărora el ar fi contribuit la prinderea lui El Chapo sunt incorecte și îi pun viața în pericol". De asemenea, actorul consideră că tot ceea ce spune guvernul mexican este "un mit".

"Ne-am întâlnit cu el timp de mai multe săptămâni, mai precis pe 2 octombrie, undeva pe aproape de locul unde a fost capturat", a explicat Sean Penn. El susține că, probabil, autoritățile mexicane se simt "umilite" că alții au reușit să afle unde se ascundea El Chapo înaintea lor. "Nu am fost mai deștepți decât DEA (n.r. Agenția Americană Antidrog) sau decât serviciile de informații mexicane. Noi doar am avut un om de legătură care ne-a facilitat această întâlnire", a precizat Sean Penn. El crede că guvernul mexican vrea in mod intenționat să îi pună viața în pericol, în fața cartelurilor drogurilor. Dar, spune Sean Penn, nu se teme.

 
Informația a apărut în revista Rolling Stone la o zi după arestarea traficantului. De fapt," El Chapo" și-ar fi dorit ca viața lui să ajungă scenariul unui film produs de Hollywood și asta l-a costat.  Întâlnirea dintre actorul Sean Penn și ''El Chapo'' a durat șapte ore, a avut loc în jungla mexicană, și a fost urmată de interviuri prin telefon și înregistrări video.

„Vreau să fie foarte clar că acest interviu este acordat în exclusivitate d-rei Kate del Castillo și lui Sean Penn” - așa începe interviul incendiar cu unul dintre cei mai vânați traficanți de droguri de pe planetă. Întâlnirea incredibilă dintre „El Chapo”, pe numele său Joachin Guzman, și actorul Sean Penn a avut loc în octombrie, anul trecut, la scurt timp după ce interlopul evadase din nou din închisoarea de maximă siguranță Altiplano. 

Totul a fost pus la cale în cel mai mare secret de starul american și actrița mexicană Kate del Castillo, cu permisiunea cartelului de droguri Sinaloa.

Actorul american, acum anchetat și el de poliția mexicană, susține că nu a știut nici o secundă că pe urmele sale sunt trupele speciale mexicane care au aflat astfel unde era ascunzătoarea gangsterului, potrivit tvr.roDezvăluirile făcute de baronul drogurilor sunt incredibile.

Cu o dezinvoltură greu de imaginat, acest om care a fost arestat de două ori și tot de atâtea ori a reușit să evadeze din închisori de maximă securitate, declara că furnizează mai multă heroină, metamfetamină, cocaină și marijuana decât oricare alt lider din lume și se laudă cu flota sa de submarine, avioane, camioane și bărci. În interviu," El Chapo" explică până și cum a fost posibilă evadarea lui de la Altiplano: a trimis oamenii în Germania ca să învețe cum să sape cele mai bune tuneluri.

"El Chapo" și-ar fi dorit un film realizat după viața sa. Și astfel a început să contacteze diverși producători și regizori de la Hollywood. Nu se știe însă dacă și actorul Sean Penn a fost contactat în acest sens. Se știe însă că întâlnirea din jungla mexicană a fost aranjată încă din 2012, după ce actrița del Castillo a scris pe Twitter că are mai mare încredere în cartel decât în guvern.